SZANDRA
KUTYAKOZMETIKA

06 (30) 43-93-561

BEMUTATKOZOM
SZOLGALTATÁSAIM
 
 
 


Hasznos tanácsok

A rendszeres ápolás fontos kutyánk egészségének megõrzésének érdekében, ezért idõnként javasolt kedvencünket kutyakozmetikushoz vinni. Ugyan az otthoni ápolás elengedhetetlen, de a kutyakozmetikus szakember a kozmetikázás során nem csak a kutya szõrét ápolja és teszi rendbe, hanem a kutya testét átvizsgálja, és felfedezi, ha élõsködõ, sebek, fertõzések (gomba) találhatók rajta, illetve ha a kutyának, gyulladt a hallójárata vagy a szeme.

Szemek:

Naponta ellenõrizzük a szemek környékét, ha kell, tisztítsuk meg. Használhatunk tiszta vizet, vagy borvizet is, a törlõkendõ megnedvesítéséhez. A borvizet bármely emberi patikába beszerezhetjük. Ezeken kívül még az állateledelesnélis kapható szem tisztító csepp is.

Mancsok:

Hosszú és szálkás szõrû kutyák szõrét a mancsok között érdemes rendszeresen kivágni, így nem ragad bele sár, vagy kosz. Ha kutyánknak nem kopik megfelelõen a karma, 2-3 havonta mindenképp le kell vágatni, különben nehézkessé válik számára a járás, sõt az ujjak is deformálódhatnak.

Szõrzet ápolása:

Azt, hogy kutyánk szõrzetének ápolására mennyi idõt kell fordítanunk, nagymértékben befolyásolja, hogy kedvencünk milyen fajtájú.

Rövid szõr:

Ez a típusú szõrzet egész évben hullik (természetesen tavasszal-õsszel kicsit erõsebben). Hogy a lakásban ne legyen mindenhol kutyaszõr,két-három naponta gumikefével alaposan dörzsöljük át kutyánkat, ha az otthoni fürdetésre nem vállalkozunk, kéthavonta nem árt kozmetikushoz bejelentkezni. A kozmetikában a fürdésen kívül a hallójárat, bûzmirigy és a karmok rendbetétele is megtörténik.

Hosszú szõr:

Szõrzet minõségétõl függõen válasszuk meg az otthoni ápoláshoz szükséges felszerelést (állatfelszerelés boltban kapható lágyabb és erõsebb kefék).

www.cseffo.huCOPYRIGHT 2024.